Karongwe Game Reserve

Karongwe Game Reserve ligt in de Limpopo-provincie Zuid-Afrika, is een 21.000 hectare groot, ongerept stuk natuur, dat zich uitstrekt tussen vier rivieren en is onderdeel van Greater Kruger National Park. Karongwe Game Reserve staat bekend om haar grote aantallen wilde dieren, vogels en een gevarieerd, dicht struikgewas. Karongwe Game Reserve biedt o.a. de perfecte leefomgeving voor Afrika’s geheimzinnige katachtige in Afrika, de luipaard.

Waar zijn we?
In Chisomo Safari Camp in wildreservaat Big Five Karongwe in Limpopo.

Accommodatie?
Luxueus ingerichte tenten suites gedrapeerd in wit linnen en een terras met uitzicht op de rivier.

Safari transport?
Een open jeep voor max 9 personen (maar we zijn met 6, waaronder een Frans echtpaar dat geen Engels spreekt) met chauffeur Evans en tracker Sondy, die op een klein zitje voor de jeep zit.

Wat hebben we onder andere meegemaakt?

  • Ik heb nog nooit een betere chauffeur gezien dan Evans.
  • Je moet je gewoon voor takken buigen en stevig vasthouden omdat hij dwars door alles heen rijdt om je naar de dieren te brengen.
  • Een lekke band, dus iedereen moest het voertuig verlaten. Oké … hoe zit het met leeuwen, luipaarden of andere roofdieren die rond kunnen zijn? Laten we daar niet te veel over nadenken … Binnen tien minuten waren we weer aan de slag.
  • Een glas wijn drinken aan de waterkant, niet ver van een krokodil en aan de andere kant van het water een groep nijlpaarden.
  • Wat in de Beekse Bergen niet is toegestaan, is hier geen probleem: als je wat cheeta’s ziet, ga je gewoon uit en loop je ernaartoe. We stonden ongeveer 3 meter van hen vandaan.
  • Als je een buffel ziet die op agressieve wijze naar je auto loopt, zeg je gewoon “kssst” en hij legt zijn hoofd neer en stopt met lopen … Of was dit toeval?
  • Ik heb geleerd dat je termieten kunt eten, ook al leven ze, maar Evans vertelde me dat hij ze het liefts eet met een beetje zout en peper.

Een paar dieren die we tot nu toe hebben gezien?
Nyala, Giraffe, Zebra, Leeuw, Krokodil, Nijlpaard, Neushoorn, Kudu, Buffel, Luipaard, Cheetah, Adelaar, Wildebeest, Olifant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.