Baltsende futen

Vandaag mijn bijna dagelijkse wandeling langs de Zevenhuizerplas. Nog te vroeg voor rietvogels als bosrietzanger, kleine karekiet en blauwborst, maar wel op tijd om de eerste baltsende futen te zien.

Vanaf het bruggetje over het water zag ik een fuut aan komen zwemmen. En daarachter nog eentje. Toen zag ik dat de voorste fuut terug zwom en een keer met zijn kop schudde. En voelde ik aan dat het paartje wel eens zou gaan baltsen. Fuut één gevolgd tot hij bij fuut twee was en jawel. Het schudden begon, de koppen gingen in de lucht. Er werd zelfs een visje bij gehaald. Mijn eerste baltsende futen dit jaar en die kondigen de lente aan.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.