Garden Route (Tsitsikamma National Park)

Vandaag  zijn we vanuit onze nieuwe basis Plettenberg Bay naar het Tsitsikamma Nationaal Park gereden. Het Tsitsikamma Nationaal Park ligt op een klein uur rijden van Plettenbergbay.

Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische Oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent ‘plek met veel water’. Het park is in 1964 gesticht en op sommige plekken slechts 1,5 kilometer breed. Maar het heeft wel een 80 kilometer lange woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. Hier heeft de Storms River zich een weg gebaand door de Tsitsikamma Range en duikt de zee in waar het national park is gesticht.

Het park staat bekend om de mooie flora en fauna. Zo vind je hier het fynbos, maar ook heel erg veel vogels. Wie naar de zee kijkt, zal zien dat er ook zo nu en dan dolfijnen en walvissen (in het seizoen september – maart) voorbij zwemmen. Ook zijn hier dassies en zie je soms een otter.

Naast de prachtige natuur, kun je hier ook geweldig wandelen en andere activiteiten ondernemen.Wij hebben voor een bekende wandeling gekozen namelijk de Mouth Trail. Deze route is heen en weer ongeveer 2 kilometer lang en je zal er gemiddeld zo’n  1 uur tot 1,5 uur over doen. Er liggen vlonders en er zijn trappen dus de route is aardig goed te doen. De route is bijzonder omdat hij je over de hangbrug brengt die over de monding van de Storms rivier heen is gebouwd. Deze rivier mondt uit in de zee en je loopt dan ook letterlijk over de oceaan. Het is wel wiebelig. Als je de lange brug, circa 77 meter lang, over bent gelopen dan kun je nog naar boven klauteren voor een mooi uitzicht over oceaan. Bij slecht weer is dit laatste stukje niet aan te raden en kun je het beter weer omkeren en de brug weer over gaan en je weg terug vervolgen.